Hur mycket EKO är du?

5kommentarer

I vår familj har vi börjat tänka mer och mer på vad vi köper hem ifrån affären, och det som är absolut störst skillnad är att vi har blivit mycket mer ekologiska av oss.
 
 
 
Varför?
Jo, av ganska så enkla orsaker.
Många matprodukter innehåller väldigt mycket gifter, i form av besprutningsmedel och andra tillsatser som inte är bra för hälsa och kropp. Efter att jag blev sjuk så har jag börjat fundera mer på den biten, hur mycket gifter man får i sig genom maten.
 
Sen så är det Ludvig, och det är kanske en av de större orsakerna egentligen, vi vill inte att han ska utsättas för all skit i onödan, utan vill ge honom en bra start på livet.
Slutligen är det miljön, även om det kanske inte gör så stor skillnad att just vår familj väljer mer ekologiska produkter, men många bäckar små.
 
Nackdelen då, ja det är väl priset, men samtdigt så har marknaden växt sig större och utbudet och efterfrågan likaså, och det påverkar priset mycket.
 
Vad är det då vi köper ekologiskt av i vardagen?
 
Mjölk, yogurt, fil, all frukt, tomater, kaffebönor, grädde, potatis och mer därtill. Sen är det ju lite olika utbud i vissa affärer och det är inte hållbart att åka från butik till butik för att leta efter ekologiska varianter, så om det inte finns en vara som är ekologisk i just den butiken så får man väl ta det näst bästa, något som är tillverkat i Sverige iaf.
 
Att byta ut allt till ekologiska varor idag, det är inte hållbart, det skulle kosta för mycket och det skulle inte finnas ett sådant utbud, men sak efter sak byts ut i vårt hem iaf.
 
Hur ekologisk är du egentligen, vad har ni för varor hemma som ni så gott som alltid köper ekologiskt?
 
 

5 kommentarer

Fru A.E

31 Mar 2014 16:10

Försöker köpa det mesta ekologiskt,kravmärkt & närproducerat/Kram & kul & "se" dig här :)

Katarina

31 Mar 2014 20:26

Härligt! Känns som att vi blir fler och fler :) jag handlar också eko-ägg, de är dessutom dubbelt så goda. Hönor som har det bra värper nog godare ägg !

Svar: Hej Kattis!Ja, vi borde bli fler... det är inte bara bra för oss som personer, men även för miljön och djuren.
Ägg har vi inte kommit till än, men borde verkligen börja köpa det med.
Lari Salminen

Anonym

02 Apr 2014 23:09

Köpa ekologisk mat är i och för sig bra, men gifter finns även i kläder och plast så som barnens leksaker. Förskolornas 30 år gamla madrasser som barnen sover på dagligen.

Svar: Många bäckar små... det går inte att förändra världen över en natt. På vårt dagis sover barnen i sin egen vagn utomhus..=)
Lari Salminen

Pia

05 Apr 2014 13:55

Kul att ni fått upp ögonen. Men när det gäller det nyckelhålsmärkta så ska ni absolut välja bort allt det. Ät så mycket naturlig mat som möjligt. Hud och hårvård är lika viktigt, och det finns mängder med bra produkter att köpa på nätet, och där blir det faktiskt billigare i längden.
Läs och förkovra er på nätet, där finns många kunniga välutbildade personer som kan för örmedla bra kostråd. Må så gott och ät lika gott.
Jag önskar er ett långt liv :-)

Zarah Joling

08 Sep 2014 11:25

Åh va roligt att jag har hittat en till som köper ekologiskt! I mina umgängeskretsar så är det mycket skräpmat, godis, läsk m.m så ingen bryr sig egentligen om maten är ekologisk eller inte. Jag äter däremot ganska mycket grönsaker så för mig är det viktigt att mina grönsaker är ekologiska. Jag tar den lilla smällen med prisskillnaderna men jag vill ha mina grönsaker ekologiska, haha. :) Kram!

Kommentera

Publiceras ej