Än en gång så har det börjat snurra en sån här "rolig" status på Facebook. Ni vet en sån där någon skriver en statusuppdatering som har en helt oförklarlig mening för den som läser den. Dock kanske man tycker det är en rolig status och väljer att kommentera eller gilla den, och då får man ett privat meddelande av den som skrev inlägget från början:
 
Kära mördarsnigel-offer ... Jag har förlorat i detta spelet och nu oxå du! Men allt för den goda sakens skull... Du gillade el kommenterade min status, så nu måste du lägga upp följande som din status och fortsätta spelet.

Detta för att uppmärksamma bröstcancer månaden, viktigt! (hoppas du inte förlorat ditt sinne för humor)

Jag vet att ingen vill läsa min status, men ibland när jag har tråkigt, lägger jag mig i en sovsäck, häller smör över mig och glider runt på köksgolvet och kallar mig för en mördarsnigel

Okej... visst, det kan väl vara en trevlig tanke, men hur i hela fridens namn uppmärksammar detta bröstcancer på något vis?

Jag har skrivit om detta fenomen en gång tidigare då jag blev förbannad... men tydligen så lär sig inte folk!

Det jag är ute efter är att om man vill uppmärksamma cancer på något sätt, då kan man väl skänka en slant via mobilen, ta en skärmdump och sen lägga upp det på sin Facebook och uppmana alla sina vänner att göra likadant. DÅ uppmärksammar man cancer!

Nä, gör om och gör rätt... sluta driva med de som har drabbats av cancer på något sätt och gör lite skillnad istället.

Sen så finns det en del där ute som tycker att det är viktigt att man ska kunna skämta och skoja om cancer och andra läskiga saker i livet, och det är väl inget fel i att tycka det, men det måste ske på den drabbades villkor och val.

Det är inte alla som kan skoja och skämta om cancer, för man kanske är döende eller mitt uppe i en svår cellgiftsbehandling eller precis har förlorat en närstående till cancern. Jag kan garantera er att man inte uppskattar en sådan här status då.