Behåll bubblorna i bubblet!

2kommentarer

I helgen hade vi lite middagsbesök av nära och kära vänner, så vi passade på att knäcka en flaska Champagne för att fira lite.
Dock så blev det lite bubbel över, och det vill man ju inte skall gå till spillo, men hur gör man för att det inte skall bli avslaget till dagen efter, eller längre än så?
 
Jo, jag fick ett tips av Märtha att ställa en tesked i flaskan och sen bara ställa in flaskan i kylen... skrattretande tyckte ju jag, men hon garanterade att det funkar.
Okej, värt ett försök...
 
Två dagar senare så tog vi lite ost och delade på den sista skvätten bubbel, och tro't eller ej, men det funkade faktiskt, det var kvar kolsyra i flaskan.
 
Så, inför kommande stunder med högtider så har ni nu fått ett tips hur ni bevarar bubblorna i eventuella öppnade flaskor som blir över.
 
 
bubbel, champagne, tips,

2 kommentarer

Agneta

11 Dec 2013 00:43

Va, funkar det på riktigt?
Funkar det på lättöl månntro? Måste testa :) Tack för att du delar med dig av din resa på bloggen! :)

FruA.E

14 Dec 2013 12:21

Hihi Tack för tipset från Märtha /Kram på Er & ha en härlig 3-dje Advent!

Kommentera

Publiceras ej