Fundering kring allt hästkött!

4kommentarer

Det här med hästkött i produkter som är ämnade att bara vara nötkött är det väl ingen som har missat, det står ju om nya skandaler hela tiden och nu har IKEA och Dafgårds drabbats verkar det som.
 
Visst är det skandalöst att man inte har haft bättre kontroller och det är inte bra med tanke på allergiker osv, om det nu lyckas smita med hästkött,då kan man ställa sig frågan vad mer som smusslas ner i olika färdigrätter.
 
Men, det är inte det som stör mig mest, utan det är vad händer med all mat som plockas bort från frysdiskarna?
 
Det första man hörde när det dök upp hästkött i lasagnen, var att allt skulle kasseras. Men hur fan tänkte man då?
Runt om i Sverige finns det mängder med soppkök och härbärgen för hemlösa, människor som har hamnat snett i samhället som har svårt att ens få ett mål mat om dagen. Jag är helt övertygad om att de med glädje skulle sätta i sig en varm lasagne eller IKEAS köttbullar även om det finns lite hästkött i.
 
Vill man dra det ännu längre till sin spets, så finns det otroligt mycket svält runt om i världen där alla dessa ton med mat skulle kunna göra stor nytta och jag tror inte att hästkött är det värsta som de har ätit i sina dagar.
 
Nu har jag inte något svar på vad som händer med all mat som tas bort från affärer och restauranger, men det skulle vara intressant att få veta det, för om allt kasseras då är det katastrof anser jag!
 
Ja jag fick svar på tal av mina kära läsare om anledningen, nämligen att hästkött innehåller otroligt mycket mediciner och liknande som är skadligt för oss människor.
Tack för det!
hästkött, mat,

4 kommentarer

Pia

27 Feb 2013 12:46

Hej! Jag förstår din tanke. Men mycket kring denna hysteri har att göra med att många hästar idag behandlas med olika preparat som ger livslång karens. Vilken innebär att det inte får bli mat. Vissa av dessa preparat kan vara livsfarliga för människor och det är därför livsmedelsverket mf reagerat som de gjort.

Veronica

27 Feb 2013 19:02

Om vi bara skulle veta hur mycket som kastas varje dag av kartonger som bara har gått lite sönder i ett hörn till exempel. Men åter till detta:

Som Pia skriver så är det ju inte själva köttet som är det stora problemet. Många hästar får medicin som är starkt cancerframkallande för oss människor och jag tycker att det är rätt att inte chansa, även om det tyvärr finns människor som behöver den maten.

Malin

28 Feb 2013 19:04

Det kastas i soporna. Kontainerna är fyllda med allt ifrån snabbmat, kilovis med godis, fläskfileer och grönsaker.
Jag tillhör dem som smiter ut på natten och dyker ner bland soporna och tar upp det jag kan ha nytta av.
Förra vintern hittade jag 2 Ica kassar fulla med fläskfileer och fina grillbitar. Drog hem det till morsan eftersom jag själv inte äter kött. Hon blev glad iaf. :)

Carola

06 Jun 2013 16:34

Det jag tycker är det värsta med hästköttet är att man inte visste att det var hästkött i produkterna och därmed är ju inte hästköttet kollat. För hästkött som är kollat är inte farligt i sig. Det finns ju hamburgerkött som är just gjort på hästkött.

Kommentera

Publiceras ej