Ni missar väl inte cancergalan på Sjuan ikväll?
 
 
Vi fick frågan om att vara med i ett reportage, men med tanke på att vi har varit så mycket i media och nu bara känner att vi vill få landa i vår vardag och att vi inte hade haft orken att ställa upp på ytterligare reportage och dessutom i tv.
 
Visst hade det varit härligt att få dela med sig och kanske få någon att förstå att man kan ta sig igenom en sån här resa, men det finns andra sätt att nå ut till dessa människor och just då kände vi att det var viktigare att vi fick ägna oss åt varandra och ta hand om varandra.
 
Men, det är bra att man väljer att inte fokusera på enbart bröstcancer, utan man lägger fokus på cancer överlag!
 
Hursomhelst, missa inte programmet ikväll...
cancergalan,
 
För ungefär en månad sen var jag på mitt senaste läkarbesök uppe i Umeå, otroligt skönt att det är så lång tid mellan besöken nu.
Idag åkte jag upp igen för att ta prover och träffa en av läkarna.
 
Allt ser fortfarande bra ut, mina blodvärden ökar och nu hade mitt HB stigit till 126 vilket börjar närma sig ett normalvärde och trombocyterna hade stigit till 100 och så höga blodvärden har jag inte haft sen jag blev sjuk.
 
Något som inte var lika bra är att mina levervärden har skjutit i höjden sen senaste provtagningen förra veckan, men det skulle vi ändå avvakta med att åtgärda till nästa måndag då jag ska ta prover igen. Då får vi se om de fortfarande har ökat eller om de har vänt tillbaka igen, förhoppningsvis är det bara något tillfälligt.
 
Nästa läkarbesök här uppe blir en milstolpe, för då blir det ettårskontroll, dvs ett år efter transplantationen och när man har passerat det, då är risken för ett återfall i cancern bra mycket mindre, även om det alltid finns en risk för det.
 
Jag passade även på att vaccinera mig mot influensan idag, får se om man åker på lite feber eller så ikväll men förhoppningsvis inte!
 
Förresten, om inget oförutsett händer de närmaste veckorna så skall jag börja arbetsträna och bara det är ett enormt steg i mitt tillfrisknande! Ska bli otroligt skoj att få vara på jobbet igen och slänga lite käft och få höra på alla historier igen. Dessutom så tror jag att Elin kommer tycka det är skönt att jag har nån annan att slänga käft med och pika så inte hon behöver stå i skottlinjen hela tiden!
 
Planen är att jag skall vara på jobbet 10 timmar i veckan och då kommer jag ägna mig åt kontorsuppgifter, vilket troligtvis kommer vara att syssla med vårt nya intranät och eventuellt nya hemsidan och det passar ju mig ypperligt.
Sen har jag själv satt upp som mål att jag skall träna i anslutning till varje arbetspass, för att komma igång med min rehab ordentligt.
Förmodligen så kommer det leda till att jag kommer vara enormt trött första tiden, men i förlängningen så ska det väl ge mig mer energi!
För första gången på närmare två år så fick jag äntligen äta sushi. Sen jag blev sjuk så har jag inte fått eller så har jag inte vågat äta sushi, pga risken att bli magsjuk.
 
Men, i helgen så fick vågadejag mig äntligen på att äta sushi och gott var det, även om jag inte var helt nöjd med hela paketet, men till stor del så var det riktigt gott och nu kommer vi äta sushi lite oftare!
 
 
Nu är det ett par saker kvar som jag har saknat som bara den, och det är kebabtallrik och sen så att få äta en riktigt fin bit oxfilé som är medium rare.
 
Febern som slog mig förra veckan var en biverkning av vaccinationen som jag hade fått, för jag gick och la mig tidigt på kvällen, sov en god natt och vaknade utan feber. Skönt att det inte var något annat!
aml, leukemi, livet, sushi, återhämtning,