Ja, julen är förbi och det blir en jul jag nog aldrig kommer glömma, men som jag så gärna skulle glömma ändå, för det var inte någon höjdare till jul.
 
Efter att haft natten med hallucinationer så har problemen fortsatt för mig. Hög feber och problem med kissandet, samt en stor klump i halsen som irriterar kräkreflexen och sen mycket slem, det har gjort att det varit svårt att sova och få vila ordentligt.
 
På julafton så var iaf mina älskade Elin och Ludvig här och hälsade på mig, och vi tittade på Kalle tillsammans och öppnade lite paket vi hade fått från nära och kära.
 
 
Men, känslorna låg verkligen utanpå för mig och jag bröt ihop några gånger och grät floder, dels över hela den här situationen vi har hamnat i och att man mår som man mår, men sen så blev det så påtagligt när man fick vackra klappar och hälsningar från sina nära.
 
Skönt att Elin var här då, så man fick lite stöttning, även om personalen här är väldigt stöttande med, men det är inte samma sak som att få ha sin älskade nära.
 
Ja, som sagt... en jul som jag helst inte vill minnas, men den kommer nog följa med i minnet ändå som så mycket annat på den här hemska resan.
 
Det jag lider mest av nu är kissandet som är ett resultat av cellgifterna jag fick. Mina urinvägar är så pass skadade att signalen som skickas från urinblåsan när det är dags att kissa inte riktigt fungerar som den skall, utan den skickar ut signaler nästan kostant att jag är kissnödig.
När det är som värst kissar jag varje kvart och det här påverkar givetvis allt från humör, till sömn och ork.
Men, som med så mycket annat är det bara att vänta på att det ska vända.
 
Något som däremot är väldigt positivt är att alla mina värden har stigit ordentligt. De vita blodkropparna har kommit igång rejält och även de neutrofila har stigit till värden som börjar närma sig ett "normalvärde", men det kommer fortfarande ta tid innan allt börjar funka som det ska.
 
Men det innebär iaf att de nya stamcellerna har hittat rätt och att de börjat jobba för att läka min kropp allteftersom.
 
Vi har haft som förhoppning att jag skall få åka hem innan min födelsedag (4/1) men jag tror nog att vi börjat släppa den tanken med tanke på hur mitt mående har varit senaste tiden, men man vet ju aldrig, saker kan gå snabbt.
 
Slutligen, ett gigantiskt stort tack för alla kommentarer jag har fått här. Tyvärr så har jag inte haft orken att svara på de senaste, så ni som hoppas på ett svar, ni får försöka klara er... =)
Umeå, cellgifter, familj, julafton, leukemi,
Ja, morfinet var verkligen inte min bästa vän. Visst, det hjälpte mot smärtorna, men inte annars.
Väldigt mycket drömmar, dååligtmed sömn och sen en snedtripp på det, sen så plockade de bort mig helt från allt vad morfin heter.
 
(Bildkälla: http://redmetroid44444.deviantart.com/art/Acid-Trip-58100382)
 
Jag återkommer så snart jag har återhämtat mig själv lite, ville bara ge ifrån mig ett livstecken till er som redan troget följer min blogg.
biverkningar, morfin, smärtlindring, snedtripp,
Ja, när det har några dagar sen uppdatering från min sida då är det Elin som sköter uppdaterandet på hennes blogg.
 
För att hålla det kortfattat för att jag inte orkar skriva så långt så börjar vi där vi slutade, munont.
Min bästa vän där är morfinpumpen jag har som jag bär med mig överalllt. Den pumpar ut små doser morfin under en timme, men skulle man få en smärttopp så kan man trycka på en knapp så får man en större dos, Inget man kan hur ofta som helst, allt är styrt med järnhand, och det är bra.
 
 
När äntligen vi hittat rätt nivå på doserna, så slog febern till. 36,8 blev till frossa, som i sin tur blev 39 och slutligen hamnade jag på en feber på 40,3.
 
Odlingar togs och man satte in antibiotika direkt, men det blev inte mycket sova av den natten, och inte följande natt heller för det är täta kontroller som de vill ha.
 
 
Men, inte nog med det, utan då upptäckte jag igår att jag hade fått en synrubbning på mitt vänstra öga, en gråaktig fläck mitt i synfältet vilket ställer till det en massa, Så, en ögonläkare kom och kollade på ögonen med diverse lampor och glas och kunde konstatera att jag har fått väldigt liten blödning precis vid gula fläcken. Med tanke på mina låga värden och allmänstatus så är den behandling som de har för detta inte aktuell, det kommer att läka bort av sig själv, men sen får man till vilket pris, antingen så har jag kvar samma gosa syn, eller så får jag nedsatt syn på det ögat.
 
För säkerthets skull gjorde man en ct av skallen för att se att det inte fanns fler småblödningar.
 
Febern har gått ner nu iaf, och de senaste två dygnen har nästan varit feberfra, så vi håller tummarna för att det komma hålla sig så.
 
Men, inte tar problemen slut där inte, nädå. Inte nog med att man är trött av febern, nä då ska man få problem med att halicunationer/dagdrömmar som gör att jag inte lyckas ta mig ner i djupsömnen. Förmodligen är de från en svampmedicin vfend som jag har ätit innan, men inte i dessa doser och med så mycket annan medicinering, så nu har man plockat bort den och jag hoppas att det hjälper.
 
Som en kombination av allt detta, så har jag kräkts ett par tre gånger idag, vilket inte direkt gör det något bättre för välmåendet eller halsen som redan gör mest ont.
 
Men, men, bara att skaka fram SISUN och bita ihop!
Umeå, cellgifter, gula fläcken, illamående, leukemi,
Elin och Ludvig kom ju på besök idag och firade pappa med vacker lussesång...och Ludvig var världens sötaste tomtenisse!
 
 
 
 


 
 
 
högtider, lucia, tomtenisse,
Nu har det där hänt som jag hoppades att jag skulle slippa, att den kraftiga cellgiftsbehandlingen slagit ut mina slemhinnor i mun och hals.
 
Jag har iofs känt att det varit på gång, men hade hoppats att det inte skulle bli så illa. Tyvärr tillhör jag nog inte en av de där få som knappt får några som helst bekymmer med munnen.
 
Under dagen har det bara blivit värre och värre, och nu har jag så ont att det är svårt att svälja något alls. Att tugga på mat, det går verkligen inte och att äta flytande är svårt det med.
 
Så nu kommer det förmodligen bli några dygn utan föda i magen och med smärtstillande för att hålla ner smärtorna.
 
Jag hoppas inte att det kommer bli mycket värre, för då kommer det bli svårt att prata, eller ja det är redan svårt att prata för att man använder tungan så mycket då, och tungan har jag ju ont i.
cellgifter, smärta,
Idag är det lucia, en av tre, kanske fyra högtider som kommer att firas från sjukhussängen. Kanske inte världens roligaste att göra det, men luciamorgonen var riktigt trevlig ändå.
 
Jag hade hört ryktas om att personalen brukar ha lussetåg, men jag tänkte att det inte var så seriöst, men de var hur duktiga som helst och vilken uppslutning. De gick från sal till sal och sjöng vackra visor och efter det fick man lussefika på sängkanten.
 
 
Synd att Elin och Ludvig inte sov här inatt, det hade varit skoj att se hur Ludvig hade reagerat av att bli väckt så.
 
En jättestor eloge till personalen här i Umeå som tog sig tiden att lussa oss som är sjuka.
lucia, lusse, sjukhus,
Ja det här med att äta och ligga på sjukhus en längre tid är inte det lättaste, det kan jag lova er, speciellt om man har genomgått cellgiftsbehandlingar för de påverkar en på så mycket negativa sätt som påverkar matlust och allmänmåendet.
 
Men något som jag har reflekterat över nu när jag har varit här i Umeå ett par veckor, det är vilken makalös skillnad det är på tänket om kost mellan Landstingen.
 
När man ligger på hematologen och genomgår tuffa behandlingar och mår pyton och dessutom är under behandling lång tid, då är det en sak som läkare och sköterskor håller stenkoll på, och det är hur mycket man äter och dricker.
 
Det är en av de absolut viktigaste sakerna för att kunna bli bättre snabbt, och för att man inte ska rasa helt och hållet i vikt. För rasa i vikt, det gör man... jag tappade som mest 13kg när jag låg i Sundsvall. Visst mycket av det är muskelmassa som inte underhålls, men så funkar ju kroppen med, att om den inte får i sig tillräckligt med kalorier på en dag så måste den ta av något annat, och tyvärr är det inte fettet som ryker först, utan musklerna.
 
Hade det varit fettet, då hade man sagt "Hej beach 2013" när man kom ut från sjukan... värsta deffen i så fall, men icke!
 
Problemet som har uppstått för mig är att pressen på att äta och att tvinga i sig mat när man verkligen mår pyton och inte ens kan tänka sig att stoppa en godisbit i munnen är att det blir en ond cirkel. För mig var maten något enormt ångestladdat när jag tillbringade tiden i Sundsvall. Jag tittade på klockan någon timme innan det var lunch och då kom ångesten krypandes att snart är det mat.
 
Sköterskorna där försöker verkligen med allt, men de har inte resurserna för att kunna hjälpa en på bästa sätt, för urvalet av mat och alternativa rätter är så otroligt små. Jämför man med Umeå, så är skillnaden gigantisk.
 
Först och främst så är kvaliteten på maten i Umeå många gånger bättre. Man använder sig av ett uppvärmningssätt som gör att maten ser aptitlig och fräsch ut, dessutom så smakar den mycket mer än maten i Sundsvall.
I Sundsvall så kommer maten i värmeskåp som pluggas i väggen 1-2 timmar innan det är dags att servera maten, vilket innebär otroligt lång uppvärmningstid.
 
Menyn för veckan skiljer sig med. I Sundsvall så finns det en rätt att välja på, en till lunch och en till middag, sen kan man beställa önskekost om det är något man inte vill ha, men då måste det beställas två dagar innan och hur lätt är det att veta vad du vill äta om två dagar när du mår dåligt nästan dagligen?
 
I Umeå så finns det fyra maträtter för varje dag man kan välja mellan, dvs dubbelt utbud och du kan själv välja om du vill ha en rätt till lunch eller middag, eller samma rätt båda målen. Visst, du måste beställa din mat dagen innan, men det är ändå mycket bättre urval och större möjligheter att välja något som du vet med dig kanske skulle kunna funka.
Om det nu skulle vara så att du har en dålig dag och inget av det som du har bestämt funkar just den dagen, då finns det en meny med smårätter som allltid finns om det inte är slut förståss. Det är bland annat: Paj, spagetti och köttfärssås, lasagne, diverse soppor, omelett, pannkakor, crepes, toast osv osv.
 
(Menyn med smårätter i Umeå)
 
I Sundsvall försöker man så gott man kan bland sköterskorna, svänga ihop en omelett om det finns ägg, värma en paj från felix, om det råkar finnas någon, men sen så tar möjligheterna slut ganska så snabbt.
 
En annan sak som skiljer sig massor, är att i Umeå så finns det en kyl ute i korridoren med lite blandat gott, bland annat läsk, mineralvatten, juice, jacky chokladpudding och någon liten kakbit och där får man som patient gå och ta det man vill. Det är inte så viktigt vad det är för kalorier man får i sig, utan bara man får i sig är lite mottot som finns, och läsk är ju lätt att få att slinka ner. Självklart är det bästa vanlig mat, men kan man inte, så kan man inte.
 
Ja just det, jag glömde det ju det som imponerar mest... några gånger varje vecka så bakar personalen egna kakor av olika slag här på avdelningen, vilket jag tror kan locka många till att ta en liten extra fika och få lite fler kalorier på en dag.
 
Jag förstår att man sparar massor av pengar i Västernorrland, men vafan, man kanske måste börja kika lite på vad som är viktigt för patienterna och personalen, och inte bara sin egen plånbok eller bästa kompisen som råkar vara konsult! (Ja, en förbannad käftsmäll åt de som bestämmer)
 
Tyvärr tror jag inte att det kommer bli någon förändring förrän någon högt uppsatt som har något att säga till om gällande dessa frågor själv drabbas av någon liknande sjukdom.
 
Om man inte får i sig tillräckligt med kalorier på en dag, då kan man få en sån här trerätters: 
 
Trerätters (Frukost, lunch och middag i ett)
 
illamående, kost, mat, sjukhus,
Äntligen har Musikhjälpen börjat...perfekt de stunder man har då man inte har något alls att göra, eller när man känner sig lite depp eller nere. De bjuder konstant på härliga skratt!
 
musikhjälpen,
Dagarna efter transplantationen har varit jobbiga, inte pga några direkta reaktioner av transplantationen utan mer pga alla omständigheter och mitt allmänmående.
 
Natten direkt efter transplantationen vet ni redan att jag låg vaken och det snurrade tusen tankar i huvudet på mig, och det har tyvärr fortsatt i stor utsträckning, men då har det varit en massa drömmar jag har haft istället.
Inte direkt mardrömmar, men obehagliga drömmar som gjort att jag har sovit väldigt dåligt.
 
Det är kanske inte så konstigt iofs att det är mycket i huvudet som snurrar, det är ändå en helt otrolig resa som jag har gjort hittills och snacka om att det var en sista minuten resa som var helt oplanerad, dock inte till något lugnt och avslappnande resmål. Men, när den här resan är avklarad, då ska hela familjen boka en resa till något skönt och avkopplande ställe, vi har ju inte ens funderat på någon bröllopsresa än heller.
 
En stor nackdel med att vara trött för mig, är att jag blir illamående och tappar aptiten, sen att man blir fullproppad med mediciner gör inte saken bättre för matlusten. Nu har jag dock kommit ikapp mig lite i sömnen.
 
Det här med illamåendet är något som är mentalt riktigt jobbigt, för det påverkar matlusten enormt och får man inte i sig mat så blir man trött och hängig och det är superenkelt att hamna i moment 22 där man har svårt att bryta ett mönster. Jag tänkte skriva ett lite längre inlägg om det här med mat och kost när man är sjuk sen senare.
 
Men det blir iaf en ångest som ligger över en hela tiden, ska jag kräkas eller inte, kan jag äta det här eller inte? Ett otroligt mentalt spel är det...
 
Trots att det är jobbigt, så är det vägen mot ett friskare liv,så det gäller bara att kämpa på!
kämparanda, medicin, sisu, stamcellstransplantation,
6/12-2012 är ett datum som alltid kommer finnas med mig resten av livet, det var då resten av mitt liv började, det var då jag utropade min självständighet mot cancern.
 
Det var alltså igår, som passande nog även är Finlands självständighetsdag och jag hade på känn att det skulle bli bra det här, även om kung Bore gjorde allt han kunde för att det inte skulle bli så.
 
Hela dagen så hade jag ett pirrande i kroppen och kunde inte riktigt finna något lugn, vilket iofs är förståligt, med tanke på att jag förmodligen skulle få mina stamceller från England just den dagen.
 
Åsa som var min transplantationskoordinator och den som skulle åka över och hämta mina stamceller hade varit inne hos mig dagen innan avresa och pratat med mig och hon lovade att göra allt i hennes makt för att lyckas få till det så att vi kunde göra transplantationen på min önskade dag, och trots att vädrets makter gjorde allt för att sätta krokben så lyckades hon, min hjältinna!
 
23.10 var de framme på sjukhuset och 23.37 startade transplantationen och den tog inte mer än 10 minuter, sen var det klart.
 
(Jag och Åsa precis innan start)
 
Transplantationen i sig är otroligt enkel och snabbutförd, iaf i mitt fall då det bara behövdes en enda påse med celler för att skörden från donatorn hade gått så bra. Åsa sprutade in de nya cellerna 50ml åt gången och totalt så fick jag 325ml nytt engelskt liv i mig.
 
Det som är jobbigt efter, iaf när klockan är strax före midnatt är att det skall göras kontroller i fyra timmars tid med 15 minuters intervaller första två timmarna och sen 30 minuters intervaller sista två timmarna, så det blev en del zappande på tv:n och ett par försök att somna efter 2, men det var helt omöjligt.
 
Kroppen skrek efter sömn, men huvudet gick på högvarv... och det var inte de här djupa tankarna om att nu börjar mitt nya liv och vad härligt att jag ska bli frisk nu, utan jag låg och funderade massor på hur jag ska gå vidare med allt det här, all den här informationen om sjukdomen som jag har samlat på mig.
 
Framförallt så började fundera på hur ska jag lyckas nå ut till cheferna på jobbet om hur viktig fråga det här verkligen är, kopplingen mellan brandmän och cancer. Hur når jag ut till gubbarna på skiften så att de förstår de faror som vi utsätts för på bränder och framförallt i vår "trygga" miljö hemma på brandstationen.
 
Jag började bygga upp bilder i huvudet för powerpoints och hur jag stod och pratade om allt sånt här inför alla mina arbetskollegor och lyckades hålla John Blund borta tills det att jag fick en sömntablett vid 4, sen kunde jag lägga ner mina tankar för stunden iaf.
 
Men, jag kommer att föra vidare min kunskap och sätta mig in i det hela mycket mer, för ingen på mitt jobb eller någon annan brandstation skall behöva gå igenom detta som jag har gått igenom ifall det går att hitta lösningar för att undvika det.
 
Idag så är jag trött, men har tänkt gå ut på en första promenad sen vi kom upp hit. Elin kommer hit en vända till sjukhuset tillsammans med Ludvig och vi ska ut och bara ta en kort promenad i snön och njuta av lite frisk luft, sen tror jag att jag kommer vila resten av dagen.
 
Vad som väntar härnäst, det kommer jag skriva lite mer om i ett kommande inlägg.
 
Än en gång, tack för allt underbart stöd jag har fått av alla som läser bloggen, Laris änglar på facebook, vänner, nära och kära och alla andra som följer vår kamp.
aml, leukemi, självständighetsdag, stamcellstransplantation,
Såja, allt är avklarat... nu har jag mina nya stamceller i mig och de är redan i benmärgen och börjar rota sig, för det tar inte mer än en halvtimme innan de börjar hitta rätt.
 
Vi hann innan midnatt med, så jag fick som jag önskade!
 
Allt har gått bra, inga komplikationer alls och det tog 10 minuter...helt otroligt!
 
Skall skriva ett mer ingående inlägg imorrn när jag fått sova lite, det här blev en lång dag och natt och natten fortsätter med kontroller med jämna mellanrum.
 
I think I'll have some tea for breakfast tomorrow to celebrate the englishman in me.
 
aml, cancer, leukemi, stamcellstransplantation,
Även om man ligger inlagd på sjukhus så kan man alltid snacka till sig saker för att kunna göra lite speciella saker.
För mig så kändes det viktigt att hedra mitt födelseland idag när det är Finlands självständighetsdag och är man i Finland är det en ganska så mäktig känsla att se alla tända ljus i fönsterna. 
 
Jag ville inte vara sämre, så frågade snällt om det gick att ordna och med tanke på att jag är brandman fick jag faktiskt två stycken vilket är det antal man brukar tända och ställa i fönstret.
 
Finland, självständighetsdag,
Jag fick höra nu på morgonen att skördningen av cellerna hade gått riktigt bra, vilket jag hoppas innebär att de fick så pass mycket att de kan frysa ner lite för ev behov senare med.
 
Planet hem till Sverige är bokat och om allt går som planerat så kommer transplantationen att ske sent ikväll, strax innan midnatt, men det innebär ju fortfarande att min önskan skulle slå igenom.
Men blir det något strul med plan eller annat, så blir det transplantation imorgon bitti istället, vilket inte är fy skam det heller för det är dagen då Ludvig fyller 10 månader.
 
Pirrigt känns det i hela kroppen iaf, och jag känner mig ganska så känslomässig inombords, det är en stor dag det här och mycket står på spel!
 
Men allt ska gå bra, det har jag bestämt för längesen och många med mig!
leukemi, stamcellstransplantation,
Imorgon är det tänkt att jag ska få mina nya stamceller, det är planen iaf... men det finns saker som kan ställa till det och det verkar som att det ställer till det en hel del nämligen vädret.
 
Idag så åkte en sköterska härifrån för att bege sig till England där min donator finns. Det är en ung man i åldern 20-30 med fina stamceller, unga och friska precis som vi vill ha dem!
 
Imorgon kommer sköterskan tillbaka med mina stamceller och sen så får jag dem så snart det bara hinns med, men då är ju grejen den att man läser om att det är kaos på Arlanda, att det knappt lyfter några plan eller så...
 
Jag som tycker att imorgon skulle vara det optimala datumet, för då är det Finlands självständighetsdag och då tänkte jag att det skulle bli MIN självständighetsdag mot cancern med! Så, alla ni där ute som läser min blogg, ni får mer än gärna be en bön till vädergudarna att flygen går som det ska imorgon!
 
leukemi, stamcellstransplantation,
Ja det har varit två tuffa dagar här för mig, därav tystnaden i bloggen och på nätet överlag.
Men idag så är jag tillbaka med nya krafter.
 
Kissandet gick ju bättre än väntat... de har ju grymma vätskedrivande saker man kan få när man själv inte lyckas klämma ut de där dropparna som behövs. Mindre skoj på natten när man måste vara vaken ett tag för att hinna med att kissa.
 
 
Igår så var det den tuffaste dagen hittills, men det visste jag med.
Först fick jag en omgång cellgifter till, vilket jag inte trodde jag skulle få, men tji fick jag!
När det hade droppat klart, då var det dags för antikroppar.
Antikropparna får jag i tre dagar, och de är till för att mina nya stamceller skall kunna tas emot lättare sen.
 
Problemet första dagen är att man reagerar en del på dem. Frossa och feber hör till och trötthet, och alla som jag har pratat med säger att det är en tuff dag, och så var det verkligen.
 
Efter en timme fick jag min första frossa, för att häva frossan så fick jag medicin, som jag blev illamående av så det var bara att kräkas. Lyckligtvis gick det över relativt snabbt, tills det att nästa frossa kom. Samma visa igen.
 
Man blir helt matt i kroppen av det och till råga på allt så sitter det en sköterska hos en hela tiden och skall ta kontroller på en varje kvart, så man hinner somna till i fem minuter och sen så är det dags för kontroller igen och då vaknar man till, men jag tror att jag sov ganska mycket ändå.
 
Hade ingen som helst matlust förrän framåt kvällen då jag klämde i mig en Billys Pan Pizza.
 
 
En lite rolig sak med antikropparna jag fick, är att de kommer från kaniner. Helt otroligt att man kan ta något från en kanin och stoppa in i en människa och få den verkan som man vill att det ska få.
Undra om det kommer växa ut kaninöron på mig sen då?
Man kan även få antikropparna från hästar, men mina var från kaniner och jag har hellre ett par söta kaninöron än gnäggar när jag ska prata!
antikroppar, behandling, cellgifter, leukemi, medicin,
Allting går framåt som det ska än så länge, utan några problem egentligen.
Igår så fick jag sista kuren av första cytostatikan, den hade jag fått var sjätte timme i fyra dygn.
 
Nu på morgonen har man kopplat upp mig på den sista cytostatikan jag ska få, en påse, två timmar sen ska jag förhoppningsvis slippa cellgifter resten av livet!
 
Nackdelen med de här cellgifterna är att de inte är så snälla mot mina urinvägar, vilket gör att jag måste dels få medicin som skyddar mot det hela, men även har ett krav på mig att jag ska kissa minst 500ml var tredje timme, under två dygns tid.
 
Det vill säga inatt måste jag upp och kissa, och får jag inte ut tillräcklig mängd, då får jag vätskedrivande för att få ut tillräckligt. Har jag inte kissat tillräckligt på natten, då väcker de mig och säger att jag måste kissa. 
 
En halv liter var tredje timme, det är ganska så mycket, fast de skickar ju i mig en hel del vätska med, men om man räknar på det så innebär det att jag ska få ur mig 4 liter på ett dygn, det är bra mycket mer än jag dricker normalt, fast de skickar ju i mig typ 4 liter koksalt dagligen, så det borde ju gå att ordna tycker jag.
 
Men, mycket kissande blir det iaf de närmsta två dagarna!
 
cellgifter, leukemi, medicin,
Jag fick precis en kommentar av en tjej vid namn Ellen som skrev så här:
 
"Din blogg var väldigt perspektivvändande från de jag normalt läser."
 
Det träffade ganska så rätt i hela min tillvaro just nu, att se saker ur ett helt annat perspektiv.
 
Att få en sjukdom som är potentiellt dödlig, det gör ju verkligen att man blir ställd i livet. Alla planer man hade, alla vardagssysslor och allt man tog för givet kastas omkull totalt. Jag skulle nog säga att hela världen kastas omkull för en.
Svårigheten i det hela är att komma på fötter igen, att vända tillbaka världen så den är på rätt håll igen och det är inte det lättaste. Förmodligen tar det olika lång tid beroende på hur man är som person.
 
Jag håller på att försöka vända världen upp och ner på nytt, fast på rätt håll då för när jag fick min diagnos så drogs mattan undan för mig och jag hamnade med fötterna upp och huvudet ner.
 
Självklara saker som att jag måste klara av det här för att jag bara är 36 år gammal, har precis blivit pappa och vill se Ludvig växa upp, jag har gift mig med min älskade fru, det finns med mig varje dag i själ och hjärta, men det är de små sakerna som ger ett nytt perspektiv på livet.
 
Första snön kom igår och man läser på facebook hur en del beklagar sig över att nu måste man ut och skotta och det blir trafikstockningar osv, medans jag ligger här på sjukhuset och tittar ut och verkligen önskar att jag fick dra på mig understället och overallen och greppa snöskyffeln och svettas lite med att skotta. För mig hade en sån liten grej varit underbar just nu.
 
Visst, hade jag varit frisk, då hade jag kanske tyckt att det var skoj första fem spadtagen, sen hade den varma glöggen inne lockat mer än att svettas med skottningen, men nu är jag inte frisk och min syn på saker har ändrats.
 
Stanna upp och njut av det vackra istället!
 
En annan sak som jag har märkt ändrats, det är att jag fått tillbaka några gamla vänner som jag inte haft kontakt med på evigheter, och insett att dessa vänner verkligen betyder otroligt mycket för mig, för att inte tala om att man verkligen har insett vilka som är ens vänner på riktigt! En sån här stor grej kan verkligen få en att omvärdera vilka som är vänner egentligen.
 
Jag vet redan nu att jag har fått en helt annan syn på livet. Jag har alltid ansett mig vara en livsnjutare som inte vill stressa för mycket med saker utan vill kunna leva livet i en lagom takt för att inte missa de små sakerna, men jag har insett att jag inte ens har sett de riktigt små sakerna än utan har hela den världen framför mig att utforska när jag väl är frisk. Mitt liv som livsnjutare skall fortsätta och jag ska njuta av mer saker än vad jag njutit av innan, var så säkra!
 
Det finns för mycket människor som går runt och surar över småsaker i livet, som bara stjäl en massa energi. Lägg den energin på allt som får dig att må bra istället!
känslor, tankar,
Med tanke på att det är så ofantligt populärt med dagens outfitbilder på bloggar runt om i Sverige så tänkte jag att jag inte skulle vara så mycket sämre. Vem vet, jag kanske kan bli en ny storbloggare, fast då måste jag nog börja skriva illa om andra bloggare först, operera tuttarna, ligga med någon i tv eller ställa upp i nån b-såpa på tv, det räcker inte att bara ha cancer!
 
Men, här kommer iaf dagens outfit... och den outfit jag har alla andra dagar jag är här på sjukan.
 
 
Top: En snygg bomullskofta i blått, tvättad kanske 1000 ggr för att få rätt nyans. Går inte att knäppa hela vägen upp för att man ska kunna köra lite medelhavsinspirerat och visa bringan och håret på bröstet, vilket jag har tappat tack vare cellgifterna. Lägg märke till de läckra röda strecken och de vita knapparna som lyfter hela kreationen.
 
Byxor: Samma typ av material som koftan, tvättad cirka 950 ggr för att ha lite mörkare nyans av blått. Aningen korta i benen, men det kan bli ganska så blött i duschen så det är funktionellt.
 
Skor: Äkta Birkenstock i snyggt svart skinn med dubbla remmar för bättre passform. Kanske inte optimalt om man ska ut i snön, men äh, de är ju snygga! Strumplöst ska det vara!
 
Accessoarer: Ja, min otroligt snygga och praktiska väska/klädhängare/följeslagare går ju inte att missa, den är så grymt snygg i sin silvriga färg och med de grymma gummihjulen. Får plats hur mycket som helst på den och jag kan lova att precis ALLA kommer att vända sig och kolla efter dig när du går på stan med en sån! Snacka om attention getter!
Halsbandet jag har är väldigt speciellt. Sitter på ena sidan halsen och man syr fast det precis där man vill ha det, sen så hänger det ner tre stycken slangar i olika färg. Fördelen med detta halsband är att du kan grogga intravenöst när du ska ut på krogen och visa upp din splitternya outfit. På min bild groggar jag sockerdricka, men jag har kört tyngre saker i den med! Dessutom så börjar det pipa när det är slut på groggen så du vet att du måste få mer!
 
Inköpsställen: Ditt närmaste sjukhus
Pris: Tillräckligt sjuk för att bli inlagd
dagens outfit, humor, mode,
Cancer - Det är ett otroligt laddat ord, ett ord som för med sig massor av tankar, funderingar, rädslor och många drabbade.
 
Det är många som har skrivit till mig och berömt mig och Elin för hur otroligt starka vi är och hur vi kämpar och  jag tänkte ta upp det lite här och nu.
 
Jag har alltid varit en person som tar motgångar med en klackspark och vet att efter regn kommer sol. Visst har jag haft många stunder i mitt liv då jag har känt att livet varit orättvist och att man funderat på varför det ska drabba mig.
Men, det har ändå varit saker som har präglat mig som människa och framförallt gjort mig till den jag är idag!
 
Motgångar och saker som drabbar en kan man hantera på många olika sätt och jag tror att jag har hittat en väg som funkar ganska så bra för mig.
 
Min uppväxt har inte varit den absolut bästa, det är en sak som är säker. Jag tänker inte gå in på anledningarna till detta, men det har varit tufft.
Men, jag är helt övertygad om att man kan göra olika väl i livet... jag valde att gå en viss väg, fast vägen för mig egentligen var helt utstakad att jag skulle bli ett problembarn och bråkstake, men den vägen valde inte jag.
 
När jag var mindre så var jag inte den som var mest poppis i skolan, jag var inte den som syntes mest, gick hem bland alla tjejer eller den som alla hängde runt på rasterna och det är där idrotten kommer in i bilden.
 
Min mamma ska ha all credd för att hon har låtit mig prova på en massa idrotter när jag var liten även om ekonomin inte alltid var den bästa, men inom idrotten hittade jag en samhörighet och vänner med samma mål och intressen.
 
Mitt val hamnade på basketen slutligen, och det har nog varit min räddning, för när jag har haft det jobbigt på annat håll, då fanns basketen där som en andra familj.
 
Där lärde jag mig mycket om att tillhöra en grupp, att ställa upp för varandra och andra, att vara ödmjuk men också att kriga och vilja vinna! En utekväll på stan tillsammans med vännerna från skolan, den var inte lika viktig som att vara utvilad och laddad inför matchen vi hade dagen efter.
 
Det är saker som jag har med mig in i den här resan som jag går igenom nu, önskan att kriga och viljan att besegra cancern och vinna!
Visst har insatsen ökat med åren och framförallt de senaste åren. Jag har fått mycket mer att kriga för: En underbar fru, en son värd allt, ett jobb jag trivs med, en stad som jag kan tänka mig att bo i resten av livet, goda vänner med mera... insatserna har blivit större men det gör fighten så mycket lättare egentligen, för det finns inget annat alternativ än att vinna!
 
Ja, det svävade ut lite om min uppväxt och så, men det är ju faktiskt det som präglar mig som människa. Alla motgångar vi har gör oss till de människor vi är idag. Det finns två sätt att hantera med svåra saker, antingen så dras du ner av dem och går ner dig, eller så övervinner du dem och växer ännu mer som människa och det är den vägen jag väljer att gå!
 
Jag kan ge ett exempel som är lite talande för hur jag fungerar:
 
När jag fick jobb som brandman här i Sundsvall, då hade jag precis gått klart brandskolan och hade sökt jobb lite överallt. Jag blev erbjuden ett vikariat här uppe från februari till slutet av maj, utan några garantier på fortsättning. Men vafan, vad hade jag att förlora, det var en station jag hade fått ett gott intryck av och kände att där kan jag bo och jobba.
Sagt och gjort, jag hade två veckor på mig att ordna allt hemma... lyckades hyra ut min lägenhet, men hade inget boende uppe i Sundsvall, men ordnade så jag fick bo på brandstationen.
Så jag packade min lilla golf med så mycket saker jag bara kunde få plats, hade polisen stannat mig på vägen hade de nog trott att jag var en tjuv eller nåt.
Jag lämnade alltså mitt trygga hem sen 20 år tillbaka på en chansning på ett jobb för några månader, men se vart det har fört mig istället... precis dit jag vill!
 
Dagarna innan jag åkte uppåt så tatuerade jag in mitt livsmotto på underarmen. Omnia Solvunt vilket betyder Allting löser sig och det är verkligen mitt livsmotto.
 
 
Självklart har jag haft mina dagar då jag inte kunnat hålla tillbaka tårarna och tänkt på den absolut värsta utgången, men det är något som jag snabbt hanterar och trycker bort, för det är inte den energin jag behöver utan tvärtom. Fokus för mig ligger hela tiden på allt som väntar efter att jag blivit frisk.
 
Elin och jag SKA få till ett hus som vi kan bo i när jag är frisk, vi ska kunna ta båten med Ludvig och dra upp gös och gädda i sjön, vi ska kunna sitta och dricka morgonkaffet på verandan och blicka ut över sjön och njuta av livet.
Visst, vi har tuffa odds, men vi har varandra och vi har nära och kära... det ska bara gå!
 
När det gäller cancern, så tar jag an den här utmaningen med ett leende på läpparna just nu, för nu är det verkligen upp till fight, det är nu finnen i mig tittar fram och spottar SISU på cancern, sen får jag lite hjälp av en engelsman med förståss som har donerat stamcellerna till mig.
 
 
fight, kämparanda, känslor, sisu,